top of page

πόντος

Αναζήτηση

Το περιοδικό "Πόντος" και το βιβλίο Αγιος Ευγένιος στο βιβλιοπωλείο "πάρε -δώσε" στην Θεσσαλονίκη





Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Βιβλιοδισκοπωλείο "Πάρε Δώσε" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται σημείο πώλησης του αγαπημένου περιοδικού "Πόντος" του εκδότη και δημοσιογράφου Φωκίωνα Φουντουκίδη, καθώς και του βιβλίου "ο μεγαλομάρτυρας Ἁγιος Ευγένιος ο πολιούχος της Τραπεζούντας" του καθηγητή Γ. Αβραμόπουλου.

Για τους μανιώδεις συλλέκτες υπάρχει σχεδόν όλη η σειρά των τευχών του περιοδικού "Πόντος" με παλαιότερα συλλεκτικά τεύχη τα οποία μπορούν να προμηθευτούν προς 4 € το ένα.


Επίσης εδώ θα βρείτε το νέο βιβλίο ων εκδόσεων "Τραπεζούς" "ο μεγαλομάρτυρας Ἁγιος Ευγένιος ο πολιούχος της Τραπεζούντας" του καθηγητή Γ. Αβραμόπουλου προς 20 €.



Το ιδιαίτερο αυτό βιβλιοπωλείο, που ειδικεύεται σε σπάνια παλιά περιοδικά, βιβλία και δίσκους, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον Πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, λίγο πριν την οδό Τσιμισκή, όπως κατεβαίνουμε στα αριστερά.


"Πάρε Δώσε" - ένα ιδιαίτερο βιβλιοδισκοπωλείο

με διαχρονικές αξίες


Το "Πάρε Δώσε" έχει μεταχειρισμένα second hand βιβλία, περιοδικά, δίσκους βινυλίου, cd και dvd. Εκεί μπορείτε να βρείτε είτε πράγματα σε καλύτερες τιμές είτε εξαντλημένα. Το κατάστημα υπάρχει από το 1994 και βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Ναυαρίνου, Δημ.Γούναρη 12, σχεδόν γωνία με Τσιμισκή (τηλ. 2310 223521). Σας περιμένουν για να σας εξυπηρετήσουν ο Παναγιώτης Τελλίδης και η Νέλλη Σκαρογιάννη, ένας Κερασούντιος και μια Σαφραμπολίτισα.





Ο Παναγιώτης και η Νέλλη, συμμετείχαν στην εκδρομή στον Πόντο που οργάνωσε το περιδικό "Πόντος "και τα ταξίδια "Τραπεζούς" το περασμένο Καλοκαίρι, και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τις αγαπημένες πατρίδες καταγωγής τους. Ο Παναγιώτης την Κερασούντα και η Νέλλη την Σαφράμπολη από όπου δημοσιεύσαμε φωτογραφίες στο τεύχος 23 του περιοδικού "Πόντος῾ Σημειωτέον ότι οι εξαιρετικές φωτογραφίες του εξωφύλλου του συγκεκριμένου τεύχους ήταν του Παναγιώτη Τελλίδη.


Ο Παναγιώτης Τελλίδης στην υψηλότερη κορυφή του Πόντου!


Αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουμε είναι ότι ο Παναγιώτης Τελλίδης είναι ο άνθρωπος που πάτησε την υψηλότερη κορυφή του Πόντου, το βουνό Κατσκάρ Νταγ, με την παρέα του σε προηγούμενη ορειβατική αποστολή του στον Πόντο!

Ο Παναγιώτης είναι δεινός ορειβάτης και έχει ανέβει σε όλες τις βουνοκορφές της Ελλάδας και έχει το προνόμιο να εχει κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή των ποντιακών Αλπεων.


Σε επόμενη δημοσίευση μας στο περιδικό "Πόντος" θα παρουσιάσουμε το οδοιπορικό κατάκτησης της κορυφής του Κατσκάρ Νταγ Πόντου από τον Κερασούντιο Παναγιώτη Τελλίδη.



90 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page