top of page

πόντος

Αναζήτηση

102 Χρόνια Μνήμης από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου




102 Χρόνια πέρασαν από την εφιαλτική εποχή που το σχέδιο του Μουσταφά Κεμάλ υπό την αγχόνη του Τοπάλ Οσμάν υλοποιήθηκε με την θανάτωση 353.000 ψυχών αδελφών μας Ποντίων.

Ως 3η και 4η γενιά Ποντίων αρνούμαστε σθεναρά να παραδώσουμε στη λήθη αυτές τις 353.000 των νεκρών μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας μέχρι την δικαίωση ούτως ώστε να βρουν ανάπαυση οι ψυχές τους.

Η 19η Μαΐου αποτελεί και είναι Ημέρα Μνήμης σεβασμού και τιμής για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης και των πολιτισμένων λαών απέναντι στα θύματα.

Μένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον έχοντας ηθική υποχρέωση αλλά και αξίωση ασκώντας την κατάλληλη πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση με κάθε τρόπο να βάλει ψηλά στην πολιτική της ατζέντα το αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας εκτελώντας το δικό της χρέος απέναντι στην ιστορική αλήθεια.

Τώρα όμως είναι πραγματικά η μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να φέρει το ζήτημα σε διεθνές επίπεδο όπως Ε.Ε, Ο.Η.Ε με την σπουδαία πράξη αναγνώρισης του Προέδρου των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν, της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για την Ελληνική διπλωματία που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δράσει τάχιστα με τα απαραίτητα αντανακλαστικά. Αναγνώριση τώρα διότι κάθε υποχώρηση από το δίκαιο αίτημα μας θα αποτελέσει και ηθική ύβρη απέναντι στο λαό μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Αμαραντίδης

Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Μωϋσίδης

57 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page