top of page

πόντος

Αναζήτηση

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πόντιος Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Έγινε ενημέρωση: 14 Μαρ 2022


Ολοκλήρωσε τη δουλειά στο Πλόβντιβ, καθώς ο 21χρονος παλαιστής νικώντας τον Γεωργιανό, Εσβέμ Σβελίτζε με 16-9, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 79κ. ελευθέρας πάλης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.


Ο αθλητής του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο ήταν εντυπωσιακός στο 2ο γύρο, όταν ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Ο Σβελίτζε προηγήθηκε 6-0 και 8-4 με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, όμως όλα άλλαξαν στη συνέχεια. Ο Κουγιουμτσίδης πήρε στη σειρά 12 σημεία, καθαρίζοντας τον τελικό με 16-9.

Ο Έλληνας παλαιστής, με ποντιακή καταγωγή, πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 74κ. στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε γίνει στα Σκόπια, μάλιστα η επιτυχία του είχε έρθει στις 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στον τρίτο τελικό της καριέρας του o Κουγιουμτσίδης ήθελε όσο τίποτε άλλο το χρυσό μετάλλιο και τα κατάφερε. Πραγματοποιώντας τεράστια εμφάνιση γύρισε το ματς και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στην ελληνική αποστολή.


Πηγή: https://www.gazzetta.gr/pali/2097646/giorgos-koygioymtsidis-egine-protathlitis-eyropis-sto-plobntib

656 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page