top of page

πόντος

Αναζήτηση

Εφυγε από την ζωή η μεγάλη κυρία του ποντιακού τραγουδιού Σοφία Παπαδοπούλου. "Απάν 'ς σο Μπέλες"...


Εφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί η μεγάλη κυρία του ποντιακού τραγουδιού Σοφία Παπαδοπούλου σε ηλικία 83 ετών η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Νίψα Εβρου. Τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και την Παρασκευή είχε γίνει η εισαγωγή της στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης . Η Σοφία Παπαδοπούλου έγινε πασίγνωστη στο ποντιακό κοινό με το αξεπέραστο τραγούδι της "Απάν 'ς σο Μπέλες" με στίχους γραμμένους για το αδελφικό αίμα που χύθηκε άδικα στην χώρα μας κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η αείμνηστη τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ποντιακής μουσικής στην έκδοση δίσκων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.


Καλο παράδεισο στην καλύτερη Γιαγιά...


Ο εγγονός της δημοφιλούς τραγουδίστριας, Χρήστος Σιδηρόπουλος γράφει σχετικά στο προσωπικό του προφίλ:

"Τον χαρακτήρα σου να είχα μόνο!καλο παράδεισο στην μεγαλη αυτήν γυναίκα,που έκανε την δικη της επανάσταση στο ποντιακό τραγούδι!!Καλο παράδεισο στην καλύτερη Γιαγιά

Σήμερα το χιονισμένο Μπελες θρηνεί ... Σήμερα η υμνωδος του Σοφία το αποχαιρετα ... Σήμερα θα συναντήσει τα χαμενα αδέρφια της που χάθηκαν και έψαχνε τόσα χρόνια να βρει μέσα από το τραγουδι της αυτό... Σήμερα γαληνεύει η ψυχή της αφου θα τους συναντήσει στον Παράδεισο.. Σήμερα θρηνουμε όλοι για την μεγάλη απώλεια της μεγάλης Κυρίας του ποντιακου τραγουδιου..."


Καλό παράδεισο Σοφία, χαιρετισμούς εκεί στους τόσους και τόσους καλλιτέχνες που έφυγαν απο την ζωή...


ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον χαμό της σπουδαίας ερμηνεύτριας Σοφίας Παπαδοπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία της Νίψας του Έβρου όπου και κατοικούσε αλλά και ολόκληρη την ποντιακή κοινότητα.

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Πυλαία του Έβρου. Με καταγωγή από Λίτζασα Νικοπόλεως του Πόντου, απ’ όπου ήρθε η οικογένειά της στην Ελλάδα, ήταν η ερμηνεύτρια η οποία έγραψε τους στίχους και τραγούδησε, το σπουδαίο τραγούδι «Απάνσο Μπέλες» αποτίοντας φόρο τιμής στον αδελφό της, ο οποίος σκοτώθηκε στο όρος Μπέλλες, θύμα του εμφυλίου πολέμου. Η Σοφία Παπαδοπούλου συνεργάστηκε με πολλούς Πόντιους καλλιτέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια της εκλιπούσας και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος ΒαρυθυμιάδηςΑθηνά Σωτηριάδου










Η Σοφία Παπαδοπούλου με τον Γιάννη Τσανάκαλη στην λύρα στις Κρηνίδες Καβάλας



5.968 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page