top of page

πόντος

Αναζήτηση

Αντίο φίλε Δημήτρη, μας έδωσες μεγάλη θλίψη εσύ που μας χάριζες το χαμόγελο με τα σκίτσα σου...

Έγινε ενημέρωση: 8 Απρ 2021


Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαίδης στο ταξίδι που κάναμε τον Αύγουστο του 2019 στον Πόντο, με φόντο το χωριό της καταγωγής του Ισχανάντων Σάντας

Αντίο φίλε Δημήτρη, δεν το περιμέναμε… δεν το πιστεύαμε ότι θα μας δώσεις τόση θλίψη εσύ που μας χάριζες τόσο απλόχερα χαμόγελο, κουράγιο και αισιοδοξία…

Έσβησε σήμερα το χαμόγελο του ανθρώπου μας χάριζε τόσο απλόχερα το χαμόγελο..

Βαθιά θλίψη σκόρπισε σε όλους μας ο αδόκητος χαμός του ανθρώπου που χάριζε καλοσύνη και χαμόγελο σε όλους..

Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης έχασε σήμερα την μάχη με τον αόρατο εχθρό, σε ηλικία 52 ετών.

Με τα σκίτσα του και τα καλά του λόγια και το χιούμορ του, πρόθυμος να βοηθήσεις όλους μας και να δώσει χαρά και αισιοδοξία σε όλους…

Πολύτιμη προσοφρά στην διάδοση του ποντιακού πολιτισμού ήταν το μοναδικό εγχειρίδιο εκμάθησης σκίτσου στην ποντιακή διάλεκτο "Βήμαν Βήμαν μαθέματα για σκεδίασμαν γι' αμάθετους".

Το πιο προηγούμενο Καλοκαίρι κάναμε μαζί το όνειρο της ζωής του να επισκεφτεί τον Πόντο, την αγαπημένη του γενέτειρα των προγόνων του Σάντα και την ενορία Ισχανάντων. Κλάψαμε στο σπίτι των Κουρτιδαίων, των προγόνων του, και υποσχεθήκαμε να είμαστε πάλι στον Πόντο μόλις έφτιαχναν τα πράγματα. Πάλεψε αρκετές ημέρες έως σήμερα στην μονάδα εντατικής Θεραπείας, αλλά ο αγώνας αποδείχτηκε άνισος…

Φίλε Δημήτρη, έφυγες νωρίς, δεν ήταν η σειρά σου, είχαμε πολλά να κάνουμε, καταστρώναμε πολλά σχέδια για εκδόσεις βιβλίων με σκίτσα, για ταξίδια στον Πόντο, για σεμινάρια σκίτσου…

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ήταν 52 ετών με δύο παιδιά..

Θρηνεί το Ωραιόκαστρο, ο τόπος κατοικίας, το Κιλκίς τόπος γέννησης και ο Πόντος, η Σάντα τόπος καταγωγής.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του..

Θεολογία κουράγιο, Ιωάννα, μικρέ Κωστάκη κουράγιο…


Φωκίων Φουντουκίδης

καλή αντάμωση φίλε...


Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Νικολαϊδη



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του εξαίρετου συμπολίτη και ένθερμου Πόντιου αγωνιστή Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο γνωστός σε όλους χαρισματικός σκιτσογράφος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 δίνοντας πολυήμερη και άνιση μάχη με τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Νικολαϊδης γεννήθηκε το 1969 στο Ελευθεροχώρι Κιλκίς και ζούσε με την οικογένειά του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις εκπομπές του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κατάφερε να μεταφέρει τη διδασκαλία του σκίτσου στην Ελληνική τηλεόραση.

Συνεργάστηκε για χρόνια με πολλές εφημερίδες και περιοδικά ενώ συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου – κόμικς. Ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο για τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημίσεις. Μέσα από τα βιβλία του ταξίδεψε τους αναγνώστες με τον πιο ευχάριστο τρόπο στην εκμάθηση σκίτσου.

Συμμετείχε ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης "Εύξεινος Πόντος" συνεργαζόμενος παράλληλα με πολιτιστικούς φορείς και σωματεία μεταφέροντας την αγάπη του για το σκίτσο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.



Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας

Αθηνά Σωτηριάδου



ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ


Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαουλίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠοντιακούΠολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για τον χαμό του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος υπήρξε για χρόνια μέλος και συνεργάτης του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι του Νομού Κιλκίς και κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη. Δούλευε στο δήμο Θεσσαλονίκης . Για χρόνια εργάστηκε και ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς εξέδωσε τρία περιοδικά-βιβλία. Δίδασκε επίσης σκίτσο και σε ποντιακούς συλλόγους, ένας εκ των οποίων υπήρξε και ο σύλλογος μας, ως υπεύθυνος του τμήματος.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κι έπειτα στην Mονάδα Eντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών από covid-19.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο.


Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σαουλίδης Αντώνης

Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ταϊγανίδου Δέσποινα


4.439 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page