πόντος

Ο Νίκος Παλασίδης και οι εκδόσεις «Τραπεζούς» σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, με σκίτσα του γνωστού σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαίδη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδι στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 13 Θεσσαλονίκη 2ος ορ. τηλ. 2310 241753) με την συνδιοργάνωση της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βόρειας Ελλάδας. Με χορούς τραγούδια και άλλες εκπλήξεις.

 

Το βιβλίο του γνωστού πυρριχιστή, με μεγάλη προσφορά στα ποντιακά δρώμενα, Νίκου Παλασίδη, "Πύρριχος" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τραπεζούς», που εκδίδουν το περιοδικό "Πόντος". Το βιβλίο παρουσιάζει την γέννηση  του Πυρρίχιου χορού.
Μία ιστορική διαδρομή από το χθες μέχρι το σήμερα, από τον Τρωϊκό πόλεμο, τον Πόντο και την σημερινή Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, καθηγητή Νίκο Παλασίδη φιλόλογος Γιώτα Ιωακειμίδου,  ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης και ο  σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.

θεατρική παράσταση

Το έργο ‘’Πύρριχος’’ ήδη παίζεται στην νεοελληνική από το θεατρικό τμήμα της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βόρειας Ελλάδας και είναι έτοιμο να συνεργαστεί με οποιονδήποτε σύλλογο θέλει να το παρουσιάσει στα μέλη του. Θέμα του είναι ο τρωικός πόλεμος και το πως γεννήθηκε ο πυρρίχιος χορός γύρω από το νεκρό σώμα του Πάτροκλου. Κείμενα και σκηνοθεσία Νίκου Παλασίδη. Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Στέγης Χαράλαμπο Παπαδόπουλο: κιν. 6987156501.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΛΑΣΙΔΗ "ΠΥΡΡΙΧΟΣ"

Περιοδικό «Πόντος»

Λ. Δημοκρατίας 57 Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 537290, κιν. 6946 333578

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: trapezous@gmail.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now