top of page

πόντος

Αναζήτηση

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Ε στην Αργυρούπολη Δράμας


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα,πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022,η τακτική συνεδρίαση τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση»τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδηςκαλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησεθερμά τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ.Γεώργιο Αφεντούλη,για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Χαιρετισμό στην συνεδρίαση απηύθυνανο Δήμαρχος Προσοτσάνηςκ.Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας Αρχιμανδρίτης κ.κ.Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Αφεντούλης, ο Πρόεδρος τουΜορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιος Αφεντούληςκαι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.ΓρηγόρηςΚεσαπίδης ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ έκοψαν την βασιλόπιτα ενώ τυχερός στάθηκε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ.Χριστόδουλος στον οποίο έτυχε το φλουρί στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων,η Ίδρυση υποτροφίας “Σεβαστού Κυμινήτη” στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η πορεία της έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, δράσεις σχετικά με την Ποντιακή διάλεκτο, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και προτάσεις για μέτρα στήριξης που αφορούν τα προβλήματα και την λειτουργία των συλλόγων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισετηνεπόμενησυνεδρίασητηςστις 27 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Γρεβενών «Βέντζι» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.


Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Βαρυθυμιάδης Αθηνά Σωτηριάδου

25 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page