top of page

πόντος

Αναζήτηση

Συμβολικό φωτισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 19 Μαΐου 2021 ζητά το e-Pontos.gr





Όπως είναι γνωστό εδώ και 2 χρόνια, με πρωτοβουλία - πρόταση του ενημερωτικού ιστότοπου για θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο, www.e-Pontos.gr, πραγματοποιείται ανήμερα της 19ης Μαΐου το βράδυ, συμβολικός φωτισμός του κτιρίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μία συμβολική κίνηση, με μεγάλη απήχηση.


Σας παραθέτουμε το email που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα για τον φωτισμό, ο εμπνευτής της ιδέας κ. Θεόφιλος Κωτσίδης τον οποίο και σας καλούμε να στηρίξετε.



Αξιότιμε Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Τασούλα,

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!


Επανερχόμαστε, και φέτος, για τρίτη χρονιά, στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019 από το e-Pontos.gr, για να φωτιστεί ανήμερα της 19ης Μαΐου το Ελληνικό Κοινοβούλιο και κατά τις βραδινές ώρες, συμβολικά με δύο χρώματα, το κόκκινο και το μαύρο, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού στη Μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

Τόσο το 2019, όσο και πέρυσι από εσάς, το αίτημα, έγινε αποδεκτό με θέρμη, έχοντας πλέον καθιερωθεί η συμβολική αυτή κίνηση κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου το βράδυ.

Ο συμβολικός φωτισμός πραγματοποιήθηκε και τις δύο χρονιές, με μεγάλη επιτυχία. Πλήθος Μέσων Ενημέρωσης, αναπαρήγαγαν τη σχετική είδηση.

Οι συγκυρίες πλέον είναι όλο και περισσότερο με το μέρος μας. Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Θέλουμε και πάλι η Βουλή των Ελλήνων να στείλει και το δικό της μήνυμα με το δικό της τρόπο! Θέλουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα μας, έτσι ώστε να διαδραματίσει τον ιστορικό και ηθικό ρόλο του απέναντι στην Ιστορία.

Η κίνηση αυτή φέτος θα έχει και πάλι μεγάλη σημασία. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία. Ο Ποντιακός χώρος θα αρκεστεί φέτος σε συμβολικές πράξεις Μνήμης, ευελπιστώντας και πάλι, μία εξ αυτών, να είναι ο φωτισμός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει ήδη έτοιμη συγκεκριμένη πρόταση για το τεχνικό μέρος της υλοποίησης της πρότασης μας την οποία και θα θέλαμε να λάβετε υπόψη.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.


Με εκτίμηση

Θεόφιλος Κωτσίδης (6936992000)

82 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page