top of page

πόντος

Αναζήτηση

Συγκρότηση Νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος




Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, οι εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, που φέτος είχαν εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα. Σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας, με αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση, με προτάσεις και ιδέες, μεστές και ουσιαστικές τοποθετήσεις οι Σύνεδροι κάλυψαν όλο το εύρος των ενδιαφερόντων και καταστατικών στόχων της Π.Ο.Ε.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.ΠΑ.Λ. Ευόσμου ενώ την έναρξη των εργασιών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Μανδαλιανός Κλεάνθης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης κ.Ταξίδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου Μάθησης κ. Σταυρίδης Γεώργιος και η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κα. Αθανασιάδου Νέδου Όλγα.

Κατά τη διάρκεια του διοικητικού απολογισμού παρουσιάστηκαν από τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Βαρυθυμιάδη Γεώργιο με λεπτομέρειες και σαφήνεια, οι πολυπληθείς και πολυθεματικές δράσεις της τελευταίας τριετίας, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία.

Την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής κατέθεσε ο πρόεδρος της Μαυρομμάτης Γεώργιος. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ο προϋπολογισμός του 2023 καθώς και η έκθεση οικονομικών πεπραγμένων της Ε.Ε. ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα των Συνέδρων.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η βράβευση του κ. Γαβρίδη Κωνσταντίνου ως Επίτιμου Γενικού Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος τιμήθηκε για την ανιδιοτελή πολύτιμη προσφορά του στην ίδρυση και λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθώς και τη συνολική του προσφορά στη διάσωση και διατήρηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Πόντου.

Στη συνέχεια διεξήχθη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ε.Ε. για την τριετία 2022-2025, με απόλυτη τάξη και υποδειγματική οργάνωση. Τα αποτελέσματα της κάλπης όρισαν τους 14 νέους συμβούλους που μαζί με τους ήδη εκλεγμένους 5 προέδρους των Σ.Πο.Σ. θα αποτελέσουν το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Αμέσως μετά ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση του νέου οργάνου με αποκλειστικό θέμα τη σύσταση σε σώμα. Από την διαδικασία προέκυψε το προεδρείο με την ακόλουθη κατανομή αρμοδιοτήτων.

Πρόεδρος : Βαρυθυμιάδης Γεώργιος

Α’ Αντιπρόεδρος : Εφραιμίδης Αλέξανδρος

Β’ Αντιπρόεδρος : Αντωνιάδης Αναστάσιος

Γεν. Γραμματέας : Σωτηριάδου Αθηνά

Ταμίας : Καγκελίδης Αντώνιος

Αν. Γραμματέας : Παπαδόπουλος Δημήτριος

Μέλη:

Γαλεγαλίδης Παύλος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης

Δημόπουλος Χρίστος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

Κατσίδης Ευστάθιος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Νακούση Αθηνά, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σαββίδης Πολύκαρπος, Πρόεδρος Σ.Πο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου

Αλεξανδρίδης Βασίλειος

Κεσαπίδης Γρηγόριος

Κυριακού Γεώργιος

Λαβασάς Αθανάσιος

Μακρίδης Θεόδωρος

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Σαρηγιαννίδου Θεοδώρα

Τσαρσιταλίδης Ιωάννης

Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής επανεξελέγη ο κ. Μαυρομμάτης Γεώργιος και μέλη η κα. Σεμερτζίδου Θεοδώρα και ο κ. Κουνατίδης Θεόδωρος.

Από την πλευρά του νέου Προέδρου κ. Βαρυθυμιάδη επισημάνθηκε η ανάγκη για συσπείρωση όλων των δυνάμεων της Ομοσπονδίας, η δραστηριοποίηση όλων των σωματείων-μελών στην κατεύθυνση επίτευξης των καταστατικών στόχων της Π.Ο.Ε., ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα ότι η νέα διοίκηση θα δουλέψει αποφασιστικά προς όφελος όλων, σε αγαστή συνεργασία με τις 5 Περιφέρειες (Σ.Πο.Σ.) της Ομοσπονδίας. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

71 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page