top of page

πόντος

Αναζήτηση

QuoVadis.H 12χρονη, εμείς και το συναπάντημα νεολαίας.


Hζοφερή επικαιρότητα με τη σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρού παιδιού, και τηχυδαιότητατων πρωταγωνιστώντης όπως και ο παρεπόμενος κανιβαλισμός των ΜΜΕ, εγκαλεί πάραυτα την αναθεώρηση του υπαρξιακού άλλοθι των εθιμοτοπικών σωματείων. Των τμημάτων νεολαίας δηλαδή. Αυτό είναι το υπαρξιακό μας άλλοθι. Τα ανήλικά μέλη των συλλόγων μας. Δόκιμοι πολίτες, όπως κάθε παιδί της ηλικίας τους. Ανοχύρωτο στις στρεβλώσεις των ΜΚΔ, υπερεκτεθημένο στη μαλακία (Θουκιδίδης) των πρωινάδικων, κηδεμονευόμενοαπό ψευδεπίγραφα πρότυπα ομορφιάς, ψυχαναγκασμένο σε tele-trendsκαι tele-icons, εθισμένο σε στερεότυπα για το σώμα, σε τσιτάτα για τον έρωτα και τη διά/ομόφυλη σχέση, εκβιάζεται με εγκληματική αμετροέπεια σε πρόωρη ενηλικίωση. Ευεπήφορα πλέον, τα εγκαταλελειμμένα στην τύχη και σε ανύπαρκτα αξιακά συστήματατου γονεϊκού τους περιβάλλοντος, ταπαιδιάείναι δυνητικά θύματα κάθε ψυχικής νοσηρότητας, κάθε πνευματικής παρακμής και κοινωνικής εξάμβλωσης. Χιλιάδες παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας συμμετέχουν στις δραστηριότητες των εθιμοτοπικών μας σωματείων. Έστω και μ` απουσία χρήσης παιδαγωγικών εργαλείων και σύγχρονης ρητορικής για το μέτρο, το όραμα,την αγάπη, την αρετή, το θαύμα της φύσης και ηλικίας τους, τα παιδιά συμμετέχουν σε μηχανιστικούς συγχρωτισμούς προκάτ δράσεων στα σωματεία μας. Έστω. Πόσα από αυτά άραγε βιώνουν μαρτύρια καταπίεσης,ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας? Πόσα από αυτά άραγε βιώνουν σιωπηρά, με άγνοια δικαιωμάτων, τη θυματοποίησή τους από φίλους ή συγγενείς όπως το δύστυχο πλάσμα της επικαιρότητας? Πόσα από αυτά άραγε συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων σαν μόνη τους ευκαιρία να κραυγάσουν βουβά την απόγνωση στο βασανιστήριό τους? Για πόσα από αυτά άραγε ο χορός είναι ανακουφιστική στιγμή στοργής και αλληλεγγύης στη ζωή τους? Να το αναρωτηθούμε έστω και αργά. Να ενεργήσουμε έστω και αργά. Να τα διασώσουμε από τα κολαστήριά τους. Να προστατέψουμε τα υπόλοιπα. Διαπλάστες κοινωνικής νοημοσύνης, κριτικής σκέψης, προστάτες και παιδαγωγοίτων νεαρών μελών μας να γίνουμε. Τώρα, καμπάνιες ενημέρωσης. Τώρα, πίσω από το μπλουζάκι με το τυπωμένο G, να τυπωθεί τoσύνθημα ΜΙΛΗΣΤΕ Τώρα, διαρκείς συνάψεις των σωματείων με γονείς, σχολεία, θεσμούς, δομές στήριξης θυμάτων.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΑΓΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. Ανάμεσα στις πολύωρες (αντιεπιστημονικότητας) πρόβες χορών, οφείλουμε σημάνσεις για τη γενετήσια αξιοπρέπεια των ανήλικων χορευτών. Ανάμεσα σε συνέδρια λαογραφίας οφείλουμε συνέδρια για τη σεξουαλικότητα, τη διαπαιδαγώγισή της, την επιστημοσύνη της, τους ορισμούς και τις διαστάσεις της. Ανάμεσα σε χαριεντισμούς με ``καλλιτέχνες`` και κρυπτολάγνα βλέμματα ενηλίκων, οφείλουμε αναχώματα και συμβουλές στους νέους. Ανάμεσα σε μουχαπέτια οφείλουμε ενθάρρυνση της νεολαίας στη γνώμη, στη διαμαρτυρία, στην αποκάλυψη, στην καταγγελία και στην επίκληση δικαιοσύνης. Ανάμεσα στις πλειοδοσίες μουσικού και συγγραφικού οίστρου προσώπων και εφαρμογών των κοινών μας, οφείλουμε στροφή στις ανάγκες των παιδιών και πρωταγωνισμό των βλεμμάτων τους. Ανάμεσα στα προσκλητήρια του Μαΐου και σε επιμνημόσυνες πορείεςοφείλουμε έγνοια της ενεστώσας ζωής. Της νέας γενιάς. Της Ανάστασης δηλαδή.Κατά τ` άλλα...


Ήταν ωραία το Σάββατο στη Νυρεμβέργη στο συναπάντημα νεολαίας της ΟΣΕΠΕ. Είχε ειλικρίνεια, προσπάθεια πρωτοτυπίας, ζήλο στη οργάνωση, χριστιανική αγάπη, ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη του Βησσαρίωνα το πρωίκαι κάτι σαν ελπίδα μ` ένα απροσποίητο ουφ! στο τέλος της ημερίδας. Στις φιλόξενες αίθουσες τoυ κτηρίουNHG της Νυρεμβέργης συναντήθηκαν νέοι από το Μόναχο, το Άουγκσμπουργκ, το Ντύσελντορφ, το Ρούσελσχάιμ, το Λουντβιχσχάφεν, το Χάγκεν, το Λάουφ, το Χερμπρέχτιγκεν, το Βερολίνο, το Έχιγκεν και τη Νυρεμβέργη. Είπανε και κάνανε τα δικά τους, είπαμε και κάναμε τα δικά μαςκαι μαζί κουβεντιάσαμε για των ολωνών. Λίγο παραπάνω απ` ότι έπρεπε γερμανόγλωσσα, λίγο παραπάνω απ` ότι έπρεπε αυτοαναφορικά. Άτολμες πολιτικά οι κουβέντες-δε φταίνε τα παιδιά για τη γαλουχία τους σ` απολιτίκ σωματεία και οικογένειες, ψιθύριζαν οριζόντιους προβληματισμούς και κάθετα αδιέξοδα της επιλογής τους να ``μορμονιστούν`` στα (πλείστα) αναχρονιστικά σωματεία της ΟΣΕΠΕ. Γκροτέσκ αναζητήσεις από πιτσιρικάδες φυσικής πολυγλωσσίας, ευρωπαίουςσυμπολίτες και serfers ακαδημαϊκών τοπίων, χιπστεράδες των dataμε ορατότητα σε απίθανες αγορές, υποψήφιους πολίτες του metaverse, πυρηνικές συντήξεις που στο παρά πέντε αδρανοποιεί η γκροτέσκ υπαγωγή σε αταβιστικές έξεις και σύνδρομα Στοκχόλμης. Η τρίτη μεταναστευτική-μεταπροσφυγική γενιά αναζητά απεγνωσμένα θηλύκια της στα Ευρωπαϊκά μανιφέστα! Δύσκολα τα πράματα, σαν ακατόρθωτα. Πως να βγειςαπ` τις ροδιές των καρικατουρίστικων σωματείων ενόσω είσαι εποχούμενος σε αυτά? Το καινούριο θέλει αυτογνωσία, συγχρονισμό, πολιτική νοημοσύνη, ετεροπροσδιορισμό, αχαλίνωτη ματιά, αχαλίνωτη συνουσία, πόνο, σύγκρουση, ανατροπή, αυτονόμηση και αυταπάρνηση 7/24.


Εμείς απολαύσαμε:


-Ένα πράγματι ενδιαφέρον και ευγενέστατο μισαφιρλίκι, εδώ και χρόνια.

-Toν Βασίλη, τον Βασίλη, την Αναστασία, την Παρθένα, τη Χριστίνα, την Αλεξάνδρα,

τη Μαρία, τον Ισαάκ, την Κατερίνα και το ευγενικό ζεν του βετεράνου Χρήστου.

Τη συντονιστική επιτροπή νεολαίας ΟΣΕΠΕ δηλαδή, που περισώζει τη γελοιοποίηση

της Ομοσπονδίας από την πιο αποτυχημένη συγκρότηση ενηλίκων της ever!

-Το μπρίο της Μαρία Ιωαννίδου από το τμήμα νεολαίας του ΣΠΝ-άξια οικοδέσποινα!

-Την ομάδα γυναικών του ΣΠΝ που...ceterings και logistics σκατόν φαΐζ`νε!

-Τη Δρ. Κασφίκη Ελένη ως δημοτική σύμβουλο Δήμου Νυρεμβέργης,

τον RolfEngelmann ως επικεφαλής του συμβουλίου NHGKulturamtNürnberg

και τον Θεοχάρη Σακελαρίου εκπρόσωπο του συμβουλίου ενσωμάτωσης

αλλοδαπών του Δήμου Νυρεμβέργης, με τους ευγενικούς τους χαιρετισμούς.


14.10.2022

e.VCardinal BessarioNürnberg

17 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page