top of page

πόντος

Αναζήτηση

Νέος πρόεδρος της Ε. Λ. Βέροιας εξελέγη ο γνωστός για την αγωνιστικότητα του Χαράλαμπος Καπουρτίδης
Νέος πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας εξελέγη ο γνωστός για την μεγάλη προσφορά του στον ποντιακό πολιτισμό και παράδοση, αγνός αγωνιστής Χαράλαμπος Καπουρτίδης.

Ο Χαράλαμπος Καπουρτίδης πρωταγωνιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στους αγώνες των Ποντίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και έχει μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια εξυγίανσης του οργανωμένου ποντιακού χώρου.


Ο νέος πρέδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ο οποίος διαδέχθηκε έναν εξίσου άξιο πρόεδρο με μεγάλη προσφορά τον κ. Νίκο Τομπουλίδη, δήλωσε μετά την εκλογή του:


"Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας είναι ένας μεγάλος φορέας Παράδοσης και πολιτισμού που αυτό σημαίνει πολύ δουλειά.....το βάρος του ΧΡΈΟΥΣ και του καθήκοντος μεγάλο...

Με σοβαρότητα και σεβασμό.... με το εμείς και όχι το εγώ.... με εργατικότητα και εθελοντισμό..... με ψυχή και καρδιά.....

Από αύριο στις επάλξεις για τα επόμενα δύο χρόνια....

Ευχαριστώ όλους που συμμετείχαν".


Οι εκλογές


Η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Λέσχης (Λ. Πορφύρα 1, Βέροια).

Το πρόγραμμα της συνέλευσης ξεκίνησε στις 11.00 με τον αγιασμό από τον π. Ναθαναήλ και την κοπή βασιλόπιττας για το έτος 2023. Τυχερή που έτυχε το φλουρί ήταν η πρώην αντιπρόεδρος της λέσχης κ. Χατζίδη Κατερίνα.


Στη συνέχεια το σώμα προχώρησε στην εκλογή προεδρείου της ΓΣ, το οποίο αποτελούμενο από τους Βαγγέλη Ιντζεβίδη ως πρόεδρο και Χρυσούλα Βελισσαρίδου ως Γραμματέα, ανέγνωσε τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός της διετίας 2021-22 και ο προγραμματισμός έτους 2023 καθώς και ο οικονομικός απολογισμός της διετίας 2021-22 και προϋπολογισμός 2023 από τον πρόεδρο της λέσχης κ. Νικόλαο Τουμπουλίδη ενώ ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος διάβασε τη σχετική έκθεση ελέγχου του ταμείου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις – τοποθετήσεις και προτάσεις από τα παρευρισκόμενα μέλη και δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις.


Κλείνοντας ο πρόεδρος εξέφρασε την ευχή του για υγεία και πρόοδο σε όλο τον κόσμο και κάλεσε όλα τα μέλη για μεγαλύτερη συμμετοχή στην καθημερινότητα του συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε στην πρόοδο της λέσχης για να είμαστε συνοδοιπόροι στο χρέος, στη μνήμη, στη δικαίωση.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων για το ΔΣ και την ΕΕ και αφού αναδείχθηκε η σχετική εφορευτική επιτροπή ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων στη διοίκηση του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος,ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ασλανίδης Λάζαρος,το μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος, ο πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας και πρώην πρόεδρος της λέσχης κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, οι πρώην πρόεδροι της λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος και κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος.


Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι:

1. Πρόεδρος Καπουρτίδης Χαράλαμπος του Κων/νου

2. Α’ Αντιπρόεδρος Τουμπουλίδης Νικόλαος του Κων/νου

3. Β’ Αντιπρόεδρος Φωτιάδης Φιλοκτήμων του Γεωργίου


4. Γ. Γραμματέας Τογκουσίδου Ευαγγελία του Αθανασίου

5. Ταμίας Χαραλαμπίδης Νικόλαος του Αντωνίου

6. Εφ. Δημ. Σχέσεων Χατζηκυριακίδης Γεώργιος του Δαμιανού

7. Εφ. Κ-Α Περιουσίας Απλακίδης Ηλίας του Χριστόφορου

121 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page