top of page

πόντος

Αναζήτηση

Δήλωση Γιώργου Λυσαρίδη, Πρόεδρου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης ενόψει των εκλογών στην Ε.Λ.Θ.


Προς

τα Ποντιακά Μέσα Ενημέρωσης

Κύριε Διευθυντά,

Ενόψει της λήξης της τριετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου, την προσεχή Κυριακή 19/2, σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω δήλωση :


« Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου, θα γίνει πλήρης και αναλυτικός απολογισμός, διοικητικός και οικονομικός, για την λήγουσα τριετή θητεία (Φεβρουάριος 2020-Φεβρουάριος 2023). Θα τεθεί στην κρίση των μελών της, το έργο που επιτελέστηκε και θα ζητηθεί η κριτική τους, θετική ή/και αρνητική. Θέλω να πιστεύω πως το τελικό πρόσημο θα είναι θετικό.


Υπενθυμίζω πως, πριν τρία χρόνια, αναλάβαμε τη διοίκηση του σωματείου μας, με μιά διπλή εξαγγελία και δέσμευση. Αφενός, να ανοίξουμε έναν καινούργιο κύκλο στη ζωή της Ευξείνου Λέσχης, με ανανεωμένους και διευρυμένους στόχους, προσανατολισμένους στις σύγχρονες συνθήκες και στις απαιτήσεις των καιρών, με εύρυθμη εσωτερική λειτουργία, χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις και με εξωστρεφείς δράσεις, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες ενημέρωσης και επικοινωνίας που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Και, αφετέρου, να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις της, για να προετοιμάσουμε την ασφαλή παράδοση της σκυτάλης σε ανανεωμένο διοικητικό δυναμικό, ικανό να την παραλάβει και να οδηγήσει την Εύξεινο Λέσχη στη νέα εποχή, κάτι που αποτελεί υπαρξιακή ανάγκη για το μέλλον του ιστορικού μας σωματείου, ώστε να επιβεβαιώνει «εν τοις πράγμασι» τη μητροπολιτική του θέση στον ποντιακό χώρο.


Για την επίτευξη αυτού του διπλού στόχου, εργασθήκαμε με συναίσθηση ευθύνης και εν μέσω αντίξοων συνθηκών. Νομίζω πως καταφέραμε σημαντικά πράγματα και ανοίξαμε καινούργιους δρόμους. Προσωπικά, έχοντας τη μεγάλη τιμή, συγχρόνως όμως και μεγάλη ευθύνη, ως Πρόεδρος, αισθάνομαι την ικανοποίηση που (δικαιούται να) νιώθει όποιος διέθεσε όλες τις δυνάμεις του για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις, να μην αθετήσει υποσχέσεις, να μη διαψεύσει προσδοκίες. Επίσης, ήμουν συνεπής και σε μιά ακόμη (αυτο)δέσμευση : να υπηρετήσω αυτήν την υψηλή αποστολή για μια και μόνη θητεία, με συνεχή φροντίδα, στη διάρκειά της, να προετοιμαστεί μιά ομαλή διαδοχή, ικανή και άξια να συνεχίσει την πορεία της Ευξείνου Λέσχης σε αυτόν τον ελπιδοφόρο νέο κύκλο ζωής που ανοίξαμε στην τρέχουσα θητεία.


Αν από τα μέλη και τους φίλους της Ευξείνου Λέσχης αναγνωριστεί η συμβολή μου στην καρποφορία αυτής της προσπάθειας, θα είναι για μένα το πολυτιμότερο αντίδωρο.Η «επόμενη ημέρα» για την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει με δικαιολογημένη αισιοδοξία. Τα στοιχεία που θα αναλυθούν πλήρως στη γενική συνέλευση, τεκμηριώνουν πως οι οιωνοί είναι αίσιοι και πως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα τους αξιοποιήσει, με τη γνώση, την πείρα, τον ζήλο, την αγάπη προς το σωματείο μας και με σεβασμό προς τις εδραιωμένες αρχές και αξίες των ιδρυτών του και όλων εκείνων των Ποντίων πατριωτών που το υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια. Σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, μέλη και φίλους, απομένει η ευθύνη να ανταποκριθούμε με προθυμία, όποτε μας ζητηθεί η βοήθεια και η συμπαράσταση στο έργο του. Και είμαι βέβαιος πως όλοι μας, ανεξαίρετα, θα αποδειχθούμε συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση. »


Γιώργος Λυσαρίδης

Πρόεδρος Δ.Σ. Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (θητεία 2020-2023)

28 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Yorumlar


bottom of page